İşyeri hekimi unvanını alabilmek için, hangi şartları sağlamak gerekir? Hangi bölüm mezunları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına ÖSYM tarafından yapılan sınavlara katılımcı olmaya hak kazanabiliyor? Birçok kişi işyeri hekimi olabilmek için gereken koşulları merak ediyor.
Yasal işyeri hekimi hizmeti sağlayabilmek için, yalnızca tıp hekimliği diploması tek başına yeterli değil. Tıp hekiminin aynı zamanda ayrıca geçerli bir işyeri hekimliği belgesine de sahip olması gerekmekte. Bu yetki belgesini alabilmenin yolu ise, ÖSYM tarafından yılda 2 kez gerçekleştirilmekte olan işyeri hekimliği sınavlarında başarılı olmaktan geçiyor.
İşyeri hekimliği sınavlarına, Türkiye’deki tıp fakültelerinden eğitim görmüş ya da yurt dışındaki tıp fakültelerinden mezun olup, YÖK’ten denkliğini almış ve diploması Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmış hekimler katılabiliyor.
Bu bölümlerden mezun olan kişilerin söz konusu sınavlara katılımcı olabilmeleri için bir diğer ön koşul da, Yöntem Akademi Eğitim Merkezi / Yöntem Akademi OSGB gibi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim merkezinde zorunlu eğitimlerini tamamlamış olmaları.
Bu koşulları sağlayan ve zorunlu eğitimlerini tamamlayan katılımcılar, işyeri hekimliği sınavlarına katılabilmekte.
Sınavlarda başarılı olan katılımcılar, işyeri hekimi unvanlarını kazanarak işyeri hekimi olarak görev alabilmekteler.